- CÔTO DE MAMOELAS
- Novinka
- Tip
Výroba
- Vybrané hrozny se celé lisují, aby se získal mošt vynikající kvality
- Mošt je čištěn při 12 °C po dobu 48 hodin a fermentován při kontrolované teplotě po dobu 12 až 15 dní
- Dále produkt zraje po dobu 5 měsíců
- Poté dochází k plnění do lahví a kvašení (klasická metoda) a zrání po dobu 24 měsíců
- Tímto způsobem vznikne toto šumivé víno Alvarinho
Charakteristika
- Jemné bublinky a přetrvávající vůně, minerální, komplexní díky dlouhému stárnutí v láhvi
- Suché, plné, dobrá kyselost, s trvalým a ovocným koncem, kde vyniká odrůda
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 7,3
- Cukry (g/l) 4,6
- pH 3,08
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 6-8 °C
- Vynikající jako aperitiv
- Zvláště se hodí k mořským plodům, grilovanému a pečenému masu, zejména drůbežímu a jehněčímu
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Značka: Provam