Naše víno
- Řadit dle:
-
- CASTAS DE MONÇÃO – ESPUMANTE
-
- Novinka
-
Toto šumivé víno se vyrábí z moštů hroznů Alvarinho a Trafadura. Fermentací a dlouhým 18 měsíčním zráním v lahvi se dokončí proces, který spojuje maximální vyjádření dvou odrůd hroznů a výsledkem je elegantní, svěží, zářivé a velmi gastronomické šumivé víno.
Výroba
- Vybrané hrozny se celé lisují, aby se získal mošt vynikající kvality
- Mošt je čištěn při 12 °C po dobu 48 hodin a fermentován při kontrolované teplotě po dobu 12 až 15 dní
- Dále produkt zraje po dubu 5 měsíců
- Poté dochází k plnění do lahví a kvašení (klasická metoda) a zrání po dobu 18 měsíců
- Tímto způsobem vznikne toto šumivé víno Alvarinho/Trajadura.
Charakteristika
- Jemné bublinky a neopadávající, elegantní a komplexní chutě
- Suché, plné, dobrá kyselost, svěží, křupavé a krémové s trvalým koncem
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 7,19
- Cukry (g/l) 0,9
- pH 3,06
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 6-8 °C
- Tento brut se zvláště hodí k mořským plodům, grilovanému a pečenému masu
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 66
-
- Novinka
-
- CONTRADIÇÃO – ALVARINHO
-
100% Alvarinho, fermentované a zrající ve velmi starých sudech po dobu sedmi měsíců, poté podstoupí jednoroční zrání v lahvi. Cílem je ocenit zakladatele Provam. V rozporu s momenty, které žily, se vydaly na dobrodružství, které trvá již 25 let.
Výroba
- Hrozny, z nichž produkt vzniká, pocházejí z prvních vinic, které zakladatelé zasadili
Charakteristika
- Čirý a zářivý vzhled, citrínová barva, elegantní vůně, květinová (bílé květy), minerální a ovocná
- Chuť je minerální, hladká a svěží. Celistvá a přetrvávající s trvalým nasládlým koncem
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 5,3
- Cukry (g/l) < 1,5
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 14-16 °C s velkým potenciálem stárnutí v lahvi
- Hodí se ke grilovaným rybám, mořským plodům, masovým pokrmům(hovězí pečeně), sýrům a šunce
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 60
-
- CÔTO DE MAMOELAS
-
- Novinka
- Tip
-
Vyrábí se z moštu z 100% hroznů Alvarinho. Kvašením v láhvi s prodlouženým stárnutím - 24 měsíců, vždy při kontrolované teplotě a sladěním odrůdy s tradiční metodou Champagne se z Côto de Mamoelas stává jiskřící elegancí, svěžestí, smetanové, vytrvalé a velice jedinečné. Ideální pro všechny příležitosti, kde chcete překvapit!
Výroba
- Vybrané hrozny se celé lisují, aby se získal mošt vynikající kvality
- Mošt je čištěn při 12 °C po dobu 48 hodin a fermentován při kontrolované teplotě po dobu 12 až 15 dní
- Dále produkt zraje po dobu 5 měsíců
- Poté dochází k plnění do lahví a kvašení (klasická metoda) a zrání po dobu 24 měsíců
- Tímto způsobem vznikne toto šumivé víno Alvarinho
Charakteristika
- Jemné bublinky a přetrvávající vůně, minerální, komplexní díky dlouhému stárnutí v láhvi
- Suché, plné, dobrá kyselost, s trvalým a ovocným koncem, kde vyniká odrůda
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 7,3
- Cukry (g/l) 4,6
- pH 3,08
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 6-8 °C
- Vynikající jako aperitiv
- Zvláště se hodí k mořským plodům, grilovanému a pečenému masu, zejména drůbežímu a jehněčímu
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 69
-
- Novinka
- Tip
-
- PORTAL DO FIDALGO - ALVARINHO
-
Velmi charakteristické, které ukazuje eleganci a komplexnost této odrůdy vína v jeho původním prostředí. S čerstvostí a mineralogií, prokazující originalitu a kvalitu. Vyvážené a neopadávající, rychle se stává nejlepším společníkem pro dlouhé konverzace.
Charakteristika
- Čirý a zářivý vzhled, citrínová barva, elegantní, minerální s citrusovými tóny, ovocné a květinové
- Chuť je ovocná, minerální a svěží, plná a neopadávající, dlouhá a sladká
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 6,0
- Cukry (g/l) 1,9
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 10-12 °C
- Skvěle se hodí k rybám, korýšům, měkkýšům a masu obecně
- Vynikající aperitiv
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 54
-
- PORTAL DO FIDALGO - RESERVA 25 anos
-
PORTAL DO FIDALGO - RESERVA 25 anos
100% Alvarinho, tato odrůda je označována jako nejlepší a nejušlechtilejší bílá portugalská odrůda, která se pěstuje v malé podoblasti Monção and Melgaç. Tato podoblast patří k jednomu z největších a nejstarších vymezených regionů v Evropě, jedná se o region zelených vín.
Výroba
- Hrozny fermentují v nádobách z nerezové oceli po dobu 15 dní při kontrolované teplotě
- Získaný produkt se umístí do 400 litrových sudů z francouzského dubu, kde zůstává po dobu 12 měsíců
Charakteristika
- Jasný vzhled, slámová barva, elegantní vůně, minerální s tóny dřeva a květin
- Chuť je sladká, minerální, svěží, plná s dlouhým závěrem
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 6,2
- Cukry (g/l) < 1,5
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 12-16 °C
- Skvěle se hodí k rybám, sushi, mořským plodům a tradiční portugalské kuchyni
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 63
-
- Novinka
-
- VARANDA DO CONDE
-
Perfektní spojení mezi dvěma tradičními kastami regionu: Alvarinho a Trajadura. Výsledkem je chuťově velmi ovocné a tropické víno, čerstvé a hladké. S pevností a charakterem Alvarinho a jemností Trajadura. Ideální víno pro okamžiky relaxace a gastronomických zážitků.
Charakteristika
- Čirý a zářivý vzhled, citrusová barva, velmi elegantní ovocná chuť, zejména čerstvé a tropické ovoce
- Plné, vyvážené, kde mu ovoce a čerstvost dává zvláštní nádech díky vynikajícímu výběru a kombinaci hroznů Alvarinho a Trajadura
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 12%
- Kyselost (g/l) 6,2
- Cukry (g/l) 4,1
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 8-10 °C
- Skvěle se hodí k rybám a mořským plodům
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 48
-
- VINHA ANTIGA - ALVARINHO
-
- Novinka
-
100% Alvarinho, fermentované a zrající v sudech z francouzského dubu, to vyjadřuje nejautentičtější vlastnosti odrůdy ve vyváženém prostředí se dřevem. Vůně a chuť vína provází proslulost, elegance, svěžest a složitost.
Charakteristika
- Křišťálově čistý vzhled, slámově žlutá barva, intenzivní odrůdová vůně, květinová a ovocná s citrusovými tóny, dobře integrovaná do dřeva (med, vanilka a koření)
- V ústech je vyrovnané, svěží a plné, představuje svěžest a komplexnost s trvalým koncem
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 13%
- Kyselost (g/l) 5,3
- Cukry (g/l) < 1,5
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 12-14 °C
- Vynikající ke sladění sýrů, ryb, masa a rýžových pokrmů
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 57
-
- Novinka
-
- Vinho Verde
-
Vyrábí se z tradičních hroznů oblasti Monção: Alvarinho a Trajadura. Zaručuje krásné gastronomické okamžiky. Okamžitě na vás dolehne oblast Vinhos Verdes.
Charakteristika
- Čirý vzhled, citrusová barva, svěží a ovocná vůně
- Hladká, jemná, svěží a ovocná chuť
Vlastnosti
- Obsah alkoholu 11%
- Kyselost (g/l) 5,6
- Cukry (g/l) 3,8
Podávání
- Konzumace ideálně při teplotě mezi 8-10 °C
- Hodí se k rybám, mořským plodům a bílému masu
- Vynikající aperitiv
Dostupnost: Skladem Můžeme doručit do: Kód: 70